May 23, 2024
Justitie

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, redeschide calea nelegiuirilor criminale de tip “Coldea-Kovesi”

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, redeschide calea nelegiuirilor criminale de tip “Coldea-Kovesi”

In martie 1973, se sinucidea dr. Abraham Schechter, medicul personal al cuplului Nicolae si Elena Ceausescu. Imediat, Nicolae Ceausescu a ordonat o ancheta severa, pe linie de partid. Documentele ridicate Ion Dinca si Emil Bobu de la sediul Directiei de Securitate si Garda, dovedeu cu lux de amanunte ca Securitatea ii spiona ca la carte pe conducatorii partidului si statului. Cea mai importanta consecinta a fost aceea ca Securitatea a fost pusa sub controlul partidului, a unei Sectii Speciale din Comitetului Central al PCR. Astfel, Nicolae Ceausescu a reusit sa curme consecintele unui reflex vechi de cand lumea al serviciilor de informatii, acela de a metastaza, de a pune stapanire pe parghiile de putere din stat.

 

 

 

Daca Nicolae Ceausescu a inteles si a eliminat pericolul ca Securitatea sa devina stat in Stat, prin punerea ei sub controlul de partid, nu acelasi lucru l-a reusit vreunul dintre presedintii postdecembristi ai Romaniei. Ba mai mult, pas cu pas, ca sa citez un clasic in viata, Serviciului Roman de Informatii i-au create toate conditiile de exercitare a unei influente imense asupra societatii romanesti. Nu voi pomeni decat doua, aceea prin care SRI i-a fost acordata prin lege posibilitatea de a desfasura activitati comerciale prin firme sub acoperire si aceea prin care ofiteri SRI au fost introdusi, mai bine de 10 ani, pana la interventia Curtii Constitutionale a Romaniei, in activitatea de cercetare penala, adica, in Justitie. Posibilitatea ca SRI sa actioneze in cele doua domenii, Justitie si activitati comerciale, nu au insemnat nimic altceva decat incalcari constitutionale grave.

Sursa: https://luju.ro/ministrul-justitiei-catalin-predoiu-redeschide-calea-nelegiuirilor-criminale-de-tip-coldea-kovesi

About Author

admin

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares