November 29, 2023
Justitie

Femeile din Groenlanda cer despăgubiri de la guvernul danez. Acestea au fost implicate involuntar într-o campanie contraceptivă

Femeile din Groenlanda cer despăgubiri de la guvernul danez. Acestea au fost implicate involuntar într-o campanie contraceptivă

  • 67 de femei din Groenlanda cer despăgubiri de la guvernul danez pentru o campanie contraceptiva în care au fost implicate involuntar în anii 1960.
  • Acestora l-au fost puse dispozitive contraceptive, fără consimțământ, în cadrul unui program menit să limiteze rata natalității în rândul populației indigene.
  • Înregistrările din arhivele naționale au arătat că, numai între 1966 și 1970, au fost montate dispozitive intrauterine, unele chiar și fetelor de 13 ani, fără ca acestea să știe sau să își fi dat consimțământul.

Un grup de 67 de femei din Groenlanda cere despăgubiri de la guvernul danez pentru o campanie contraceptivă în care au fost implicate involuntar în anii 1960.

Cel puțin 4.500 de femei, unele dintre ele adolescente, au fost implicate. Acestora l-au fost puse dispozitive contraceptive, fără consimțământ în cadrul unui program menit să limiteze rata natalității în rândul populației indigene, scrie BBC.

O anchetă ar trebui să se…

Citeşte mai mult

About Author

admin

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares