December 6, 2023
Justitie

JDERU, IMPINSA CATRE CEDO – Autoarea aberantei decizii de condamnare a Elenei Udrea la 8 ani inchisoare cu executare

JDERU, IMPINSA CATRE CEDO – Autoarea aberantei decizii de condamnare a Elenei Udrea la 8 ani inchisoare cu executare

Autoarea aberantei decizii de condamnare a Elenei Udrea la 8 ani inchisoare cu executare pentru fapte neinriminate de Codul penal (click aici pentru a citi)judecatoarea Claudia Jderu (foto) de la Curtea de Apel Bucuresti, este impinsa catre Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO). Clauda Jderu a fost scoasa de pe lista de rezerva si pusa pe lista cu cei trei candidati pentru CEDO.

Guvernul Romaniei discuta in sedinta de miercuri, 12 octombrie 2022, memorandumul ministrului Justitiei Catalin Predoiu privind “adoptarea de catre Guvern si transmiterea catre Consiliul Europei a listei revizuite cuprinzand cei 3 candidati ai Romaniei pentru functia de judecator la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, in temeiul art. 5 alin. (1/9) din Ordonanta Guvernului nr. 94/1999 privind participarea Romaniei la procedurile in fata Curtii Europene a Drepturilor Omului si a Comitetului Ministrilor ale Consiliului Europei si exercitarea dreptului de regres al statului in urma hotararilor si conventiilor de rezolvare pe cale amiabila”. Concret, ministrul Justitiei propune scoaterea de pe lista cu candidatii pentru CEDO a lui Bogdan Iancu, dr. conferentiar universitar la Facultatea de Stiinte Politice din Universitatea Bucuresti, si inlocuirea acestuia cu judecatoarea Claudia Jderu de la Curtea de Apel Bucuresti. Decizia a fost luata pe motiv ca Bogdan Iancu nu ar indeplini conditiile pentru functia de judecator la CEDO, dar si pentru respectarea cerintelor privind echilibrul de gen, avand in vedere ca Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei poate decide sa nu ia in considerare o lista de candidati care nu cuprinde cel putin un candidat de sex masculin si un candidat de sec feminin.

Sursa: https://luju.ro/jderu-impinsa-catre-cedo-autoarea-aberantei-decizii-de-condamnare-a-elenei-udrea-la-8-ani-inchisoare-cu-executare-pentru-fapte-neincriminate-de-codul-penal-judecatoarea-claudia-jderu-de-la-curtea-de-apel-bucuresti-a-fost-scoasa-de-pe-lista-de-rezerva-si-p

About Author

admin

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares