December 6, 2023
Justitie

CIUVICA A FACUT-O PE CAMI – Fosta judecatoare Camelia Bogdan a pierdut a doua oara la CEDO

CIUVICA A FACUT-O PE CAMI – Fosta judecatoare Camelia Bogdan a pierdut a doua oara la CEDO

Fosta judecatoare Camelia Bogdan (foto dreapta) a introdus o actiune abuziva la Curtea Europeana a Drepturilor Omului. Nu o spunem noi, ci CEDO insasi, in hotararea din 27 septembrie 2022, prin care a respins ca inadmisibila actiunea prin care Cami se plangea de a doua excludere din magistratura. Vorbim despre excluderea dispusa de catre Consiliul Superior al Magistraturii in 2020, nu despre confirmarea ei in 2022 de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Cazul a fost semnalat joi, 20 octombrie 2022, de catre Grupul de Investigatii Politice (GIP), asociatia analistului politic Mugur Ciuvica (foto stanga). Chiar daca actiunea in sine a Cameliei la CEDO nu are legatura cu GIP, respingerea ei a fost posibila ca urmare a unei sesizari primite de instanta de la Strasbourg din partea acestei organizatii neguvernamentale. Mai exact, asociatia lui Ciuvica a alertat Curtea Europeana a Drepturilor Omului de faptul ca fosta judecatoare a facut publice documente confidentiale ale CEDO. Si mai exact, le-a folosit intr-un proces de la Cluj impotriva GIP. Acele documente se refereau la posibilitatea unei intelegeri amiabile intre Camelia Bogdan si statul roman in acest de la CEDO privind a doua excludere a judecatoarei din magistratura. Potrivit art. 62 alin. 2 din Regulamentul Curtii, documentele ce tin de asemenea negocieri sunt confidentiale.

Sursa: https://luju.ro/ciuvica-a-facut-o-pe-cami-fosta-judecatoare-camelia-bogdan-a-pierdut-a-doua-oara-la-cedo-la-doi-ani-dupa-ce-a-esuat-sa-obtina-daune-pentru-presupusa-incalcare-a-vietii-private-cauzata-de-prima-excludere-din-magistratura-cedo-i-a-respins-ca-inadmisibila-pl

About Author

admin

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares