May 23, 2024
Justitie

ARBITRAJ INTERNATIONAL SOLUTIONAT IN FAVOAREA OMV PETROM – ZRVP obtine o noua victorie pentru OMV Petrom intr-un arbitraj international. 

ARBITRAJ INTERNATIONAL SOLUTIONAT IN FAVOAREA OMV PETROM – ZRVP obtine o noua victorie pentru OMV Petrom intr-un arbitraj international. 

ZRVP obtine o noua victorie pentru OMV Petrom intr-un arbitraj international ICC Paris, tribunalul arbitral respingand integral pretentii de aproximativ 18 milioane USD.

Suma solicitata de partea adversa reprezenta o pretinsa diferenta de pret ce ar fi fost datorata in baza contractului incheiat intre parti. Tribunalul arbitral, format din trei arbitri de pe doua continente si trei jurisdictii diferite, a solutionat disputa in favoarea OMV Petrom in august 2022, dand castig de cauza OMV Petrom prin respingerea integrala a pretentiilor reclamantei.

Disputa contractuala a vizat pretentii cu privire la o suma de aproximativ 18 milioane USD pretinse de catre un partener contractual din domeniul de explorare si productie a petrolului si gazelor naturale al OMV Petrom. Desi aparent o chestiune punctuala de interpretare a contractului, disputa s-a dovedit a fi extrem de complexa prin prisma aspectelor financiare si juridice dezbatute, dar si a celor tehnice specifice industriei si, nu in ultimul rand, extrem de ampla ca probatoriu si ca masuri solicitate tribunalului arbitral.

Aceasta experienta este o noua confirmare a faptului ca arbitrajul este si va ramane forumul cel mai adecvat pentru solutionarea disputelor tehnice din materia oil & gas. Este remarcabila capacitatea tribunalului arbitral care a surprins in sentinta arbitrala esenta disputei, in pofida volumului impresionant de probe implicate.”, a declarat Alina Tugearu (foto 1 dreapta), avocat al OMV Petrom si partener Zamfirescu Racoti Vasile & Partners.

Sursa: https://luju.ro/arbitraj-international-solutionat-in-favoarea-omv-petrom-zrvp-obtine-o-noua-victorie-pentru-omv-petrom-intr-un-arbitraj-international-icc-paris-a-respins-integral-pretentii-de-aproximativ-18-milioane-usd-avocata-alina-tugearu-o-noua-confirmare-a-faptului

About Author

admin

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares